(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Květákový lehký salát
Potřebné ingredience
Květák, ředkvičky, tvrdý sýr, uzenina (nemuí být), vejce, bílý jogurt, majonéza, sůl, pepř, pažitka.
Postup přípravy
Zpola uvařený vychladlý květák nakrájíme na malé kousky, taktéž ředvičky, vejce uvařené natvrdo karjájíme na kostišky, stejně tak tvrdý sýr a uzeninu (nemusí tam být). Zamícháme v míse, ochutíme solí a pepřem dle vlastního uvážení a spojíme v různém poměru bílým jogurtem a majonézou (jak jsme zvyklí), posypeme pažitkou. Nejlépe salát chutná vychladlý s celozrrným chlebem. Výborná lehká večeře, pokud vám zbyde květák od oběda :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
DanušaP
(upraveno)
27. 3. 2014, 10:44
květák miluju a asi jsem prase, ale já ho dávám syrový... líbí se mi, jak křupe
Boňule
(upraveno)
27. 3. 2014, 10:42
Dělám podobný, místo ředkviček dávám nakrájená rajčata a někdy ještě steril.hrášek a je opravdu moc dobrý, můžu jen doporučit!
Melechova
(upraveno)
31. 3. 2014, 21:52
@Boňule
Myslím, že v salátech se fantazii meze nekladou. Taky často dělám saláty stylem "co dům dá".